Verdens sentrum ligger på venstresida

Røde kreasjoner og andre ting som kommer ut av verdens sentrum

Kan jeg være kunstnerisk?

Posted by Sigurd den mars 21, 2008

Jeg har alltid trodd at jeg kan gjøre alt, dersom jeg bare bruker nok tid på det. Jeg kunne blitt astronaut, spill-designer, fotballproff, rocke-stjerne, forfatter, president (i republikken Norge), vitenskapsmann eller rett og slett bare kjendis. Problemet er bare å prioritere tid til det jeg skal gjøre, og man har dessverre ikke uendelig med tid. Dermed begynte jeg å velge bort ting. Man velger gjerne bort ting fordi man finner at noen med de samme premissene som deg er mye bedre enn deg i det.

En av de første tingene jeg valgte bort var musikken. Jeg er kanskje sikker på at det skjedde på barneskolen. Jeg rocket på xylofonene, men Magnus i klassen spilte Imperial March på blokkfløyte som niåring, og jeg innså at jeg nok aldri kom til å nå dit engang. Etter å ha hørt han spille det hadde jeg omtrent den samme følelsen som alle vi vanlige dødelige får etter å ha sett Youtubevideoen under:

(Det er sikkert mange som har sett denne allerede, men i likhet med andre bloggere vil jeg legge inn et godt ord for min favoritt i Youtube-Award.) Jeg anbefaler Youtube-awards for alle de som ikke surfer Youtube vanlig. Dette er fjorårets beste klipp i forskjellige kategorier.

Uansett. istedet for å bli best i noe, bestemte jeg meg heller for å prøve alt. Når jeg sier til folk at «jeg er med på alt», eller «vil prøve alt», tror de gjerne at jeg driver med narkotika eller er med i en eller annen sex-kult, og ser rart på meg. Men det er ikke det jeg mener. Jeg har vært treningsnarkoman, revy- og musikal- aktør, politiker, aktivist, «gamer», geek, vært med på å drive et studenthus, bodd i en amerikansk fraternity i et halvår osv. Det er sånn jeg liker det. Så da Johan i går lurte på om jeg ble med å begynne å trene Capoeira tente jeg med en gang på ideen. Jeg har allerede sagt ja til å begynne å spille amerikansk fotball når det blir vår og Eyvin drar i gang treningene her oppe i nord. (Søring-Dagbladet mener at hagesesongen begynner nå. Hahaha!) Capoeria og Am. Fotball er kanskje ikke den mest naturlige kombinasjonen, men som sagt har jeg lagt fra meg ideen om å bli «Best» i noe.

Det er også derfor jeg skriver litt når jeg blir inspirert også. Ikke bare på bloggen, men også på det evige fantasy-projektet jeg har postet et par innlegg om tidligere. Nå i påsken er jo en perfekt tid for å få skrevet litt, jeg er den eneste hjemme i kollektivet, Driv er stengt, og diverse studentvenner drar heim/hjem/hemmat/ i påsken. Jeg har ikke tenkt å bli verdens beste forfatter av å skrive, men jeg har et univers og noen karakterer som jeg har forelsket meg i og som jeg tror andre vil like å lese om. Jeg har fått skrevet et par sider til hittil i påsken, og er fornøyd med det. Jeg tror jeg kan klare å være kunstnerisk også.

Reklame

Én kommentar til “Kan jeg være kunstnerisk?”

  1. Dessuten er det vel ikke akkurat DU som bestemmer hvorvidt det du skriver er best eller ikke – og det er vel noe av det gode med kunst? 😉

    (strandet hos foreldre i sorgenfri, hlep hlep. skjer det noe spennende på lørdag ute i verden?)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: